Vårt boende

Fakta
Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
5
Besöksadress

Vårt boende

Vi erbjuder moderna och bekväma bostäder som är utformade för att möta våra boendes individuella behov och önskemål. Varje lägenhet är utrustat med nödvändiga faciliteter och anpassningar för att säkerställa bästa möjliga livskvalitet och självständighet.

Om verksamheten

Sweid Care är en gruppbostad enligt LSS som riktar sig till individer med diagnoser inom autismspektrum, oavsett om de har en intellektuell funktionsnedsättning eller inte.

Vi tillämpar en individanpassad metodik baserad på Sweid Cares ramverk, som grundar sig i lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Vi arbetar skräddarsytt för att varje individ ska ha de optimala förutsättningarna för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Genom en atmosfär av lugn, trygghet och struktur stödjer vi dig i att utveckla dina styrkor och följa dina intressen.

Vi strävar efter att skapa en miljö som är tydlig och lätt att hantera, där du känner dig hemma och kan leva så självständigt som möjligt med individuellt anpassat stöd.

Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla en nära och positiv relation med ditt kontaktnät, inklusive anhöriga, gode män och handläggare.

På Sweid Care betonar vi vikten av att ge uppmuntran och ha roligt tillsammans, samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Sweid Care är en nyrenoverad och modern gruppbostad med sex platser belägen på Västkustvägen 31 i Hasslarp (Helsingborg).

Varje lägenhet omfattar ca. 42 kvadratmeter och består av sovrum, badrum och kök med matplats, samt vardagsrum i öppen planlösning.

De gemensamma utrymmena för umgänge med grannar och personal finns i direkt anslutning till lägenheterna.

Scroll to Top